Camping 't Zeeuws Knoopje

Camping 't Zeeuws Knoopje

Camping 't Zeeuws Knoopje

Akkerbouw

Onze gewassen

Akkerbouw

We vertellen je graag meer over wat we allemaal verbouwen. Een heel jaar zijn we bezig met zaaien, bewerken, verzorgen en oogsten.

Bekijk het van dichtbij

Gewassen die we elk jaar verbouwen zijn; wintertarwe, gerst, aardappelen, uien, suikerbieten en graszaad. Om onze grond niet uit te putten moeten deze gewassen laten rouleren over onze percelen. U kunt afhankelijk van het seizoen zien waar we mee bezig zijn, welke producten er in de schuur of in ons verkoopkraam liggen. Ook vinden wij het leuk om er meer over te vertellen en organiseren we zo nu en dan ook een kleine excursie. Wist u dat we in het hoogseizoen zo nu en dan met z'n allen frietjes eten? Samen aardappelen oogsten, schillen, bakken en smullen.

#trotsopdeboer

Het akkerbouw bedrijf

Zeeland heeft van alle Nederlandse provincies het grootste akkerbouw gebied, ruim 83.500 hectare. Zo kunt u tijdens een vakantie op Walcheren dus veel zien van deze akkerbouw. We vinden het leuk om u kennis te laten maken met de gewassen en het proces van zaadje tot eindproduct.

Onze gewassen

Wat groeit er allemaal op onze percelen? We vertellen u er graag meer over. Bij de aardappelen en uien oogst kunt u ook mee helpen als u dat leuk vindt.

  • ca. 5 hectare

Aardappelen

Wij telen frietaardappelen van het ras Challanger. Deze worden eind september of begin oktober vaak geoogst. Daarnaast telen we ook Frieslanders en Bintjes voor de verkoop aan huis.

Uien

We zaaien zo vroeg mogelijk in het voorjaar en oogsten in september. De uien slaan we op in onze oude boerenschuur en worden in de winter vaak verkocht en geëxporteerd naar o.a. Afrika en Azië.

Suikerbieten

Onze 5 hectare is goed voor meer dan 60.000 kg pure suiker. De bieten worden in Nederland verwerkt door de Cosun Beet Company en de gewonnen suiker gaat naar de supermarkten en wordt verwerkt in de frisdrank.

  • ca 12 hectare

Tarwe

Wintertarwe zaaien we in het najaar en oogsten we het jaar daarop in de zomer. De tarwekorrels leveren we aan de CZAV in Aagtekerke zij verhandelen dit wereldwijd verder. Van het overgebleven stro maken we grote balen en verkopen we na de winter aann veehouders.

Graszaad

Het gras dat wij telen is bestemd voor de productie van graszaad. Dit zaad wordt weer gebruikt voor nieuwe grasland in te zaaien, maar ook voor sportvelden (zelfs EK en WK velden). Het hooi ervan laten we persen tot grote balen van 400 kg en verkopen we weer als veevoer.

Gerst

Gerst behoort tot de grassenfamilie en wordt in de zomer geoogst. Als de kwaliteit goed is, wordt het gebruikt om bier te brouwen. Anders is het bestemd voor het veevoer.

Bruine bonen

Sinds 2021 telen we ook bruine bonen, dat gewas gaat goed in de Zeeuws klei. Via een speciale bonen dorsmachine worden de bonen geoogst. Onze bruine bonen komen vervolgens in de bekende potjes van HAK terecht.

Bloementeelt

In samenwerking met Natuurlijk Walcheren hebben we naast onze camping een strook met bloemen. Iedereen die BloemenPlukbon heeft mag hier vrij plukken.

Adri's weerstation

Om zo goed mogelijk voor zijn gewassen te kunnen zorgen heeft boer Adri zijn eigen weerstation. Benieuwd naar het actuele weer op ’t Zeeuws Knoopje neem eens een kijkje op zijn weerstation.