Monumentale Boerderij

Ontdek tijdens uw verblijf alle karakteristieke elementen van onze monumentale boerderij!

Sporen uit de 18e eeuw!

Sinds 1722 wordt de boerderij door de familie Bosselaar bewoond. Al die tijd is het erf onderhouden door de boer, de boerin en niet te vergeten de knechten en de meiden. Of het huis ooit een “buiten” of een kasteeltje is geweest? Wij weten het niet. Wel lag er tot en met de tweede wereld oorlog een gracht, welke later gedempt is. Het huis is erg oud met sporen uit 1742 en 1820 en al enkele keren verbouwd en aangepast aan de tijd. De schuur is door het onweer en een bliksem inslag in 1933 verbrand en in het zelfde jaar weer opgebouwd.

Vanaf 1957 is door huwelijk de familie naam Geschiere op de boerderij gekomen. Sinds 1989 wonen Adri en Marja op het erf in een nieuwe bungalow aan de andere kant van de schuur. Wij zijn in 1994 met de minicamping gestart en hebben steeds in de boerderij geïnvesteerd door in 2007 een nieuwe loods te bouwen voor de machines en de oude schuur te restaureren. In 2015 is het oude varkenshokje in oude stijl herbouwd en als trekkershuisje in gebruik genomen.

Het boerenhuis is gerenoveerd en vanaf 2016 klaar gemaakt voor de verhuur. Zo hopen we de boerderij voor de toekomst en de bewoners na ons te behouden en ieder mee te laten genieten van de rust en ruimte op het platteland.

Boerderij rond 1940

Monumentale gebouwen

Op het erf van ’t Zeeuws Knoopje staan verschillende monumentale gebouwen met karakteristieke elementen die laten zien wat de functie van het gebouw is geweest.

De Boerenschuur (1933)

De Boerenschuur is het grootste gebouw van de monumentale boerderij. In 1933 is de boerenschuur na een brand weer opnieuw opgebouwd. De voorgaande schuur was waarschijnlijk ook rond 1722 gebouwd.

’t Boerenhuis (1722)

In de geschiedenisboeken wordt vertelt dat in 1722 Jan Bosselaar ’t Boerenhuis bewoonde in het Bergwegje te Aagtekerke. Vervolgens is ’t Boerenhuis altijd bewoond gebleven door familie Bosselaar.

Bakkeet (18e eeuw)

De Bakkeet is een oude huisje waar vroeger het brood gebakken werd. Er zijn verhalen bekend dat de Franse soldaten tijdens de Franse revolutie kalkoen hebben gebakken in de Bakkeet.

’t Varkenshokje (19e eeuw)

’t Varkenshokje is ergens in de 19 eeuw onderdeel geworden van de monumentale boerderij. Deze voormalige varkensstal is in 2014 volledig gerenoveerd en dient nu als trekkershut.